Billedkunstner  Simon  Aaen

Motivation

Naturens skønhed trækker himlen ned til os

Simon Aaen´s arbejdsområde som billedkunstner er Troen og Naturen. Han har udsmykket 3 kirker og 15 sognegårde, og er dermed en af landets yngste kirkekunstnere.

Hans værker er solidt gennemarbejdet og udstråler en stor indleven i naturens stærke udtryk. Maleteknikken med de mange lag maling, giver værkerne en opleves af at være i konstant bevægelse og samtidig indbydes til ro og fordybelse. Udtrykket balancerer mellem det konkrete og det abstrakte, altså det sete og det usete. Man bliver som beskuer trukket ind i kunstnerens billedunivers og får lyst til at bruge sin egen fantasi og fordybe sig i værkerne.

I de religiøse motiver er der plads til både tro og tvivl, men altid med en sikker forankring i den kunsthistoriske tradition.

Anmeldelser

Randi Ottosen, i Kunstavisen 9/2013

“Nogle af Simon Aaens værker er landskaber, andre er inspireret af Bibelens fortællinger.

Hans værker er solidt gennemarbejdede og udstråler stor indleven i naturens stærke udtryk. Man bliver ikke bare færdig med hans kunst. Der dukker elementer til ny fordybelse op hele tiden.

Simon Aaen er desuden en ganske fremragende fortæller og formidler af billedkunst.

Han har mange projekter i gang med kirkeudsmykninger, glasmalerier og meget andet, og successen er velfortjent!”

Arne Bremmelgaard, i Kunstavisen 9/2010

“Han arbejder med to motivverdner, naturen og bibelhistorien. I forhold til tidligere er hans malerier blevet mere koloristiske, men har beholdt sin fabulerende karakter. Motiverne er antydede og lægger op til at beskueren selv digter med på motivet. Billederne er meget komplekse med et væld af antydninger og detaljer. Man bliver ikke rigtigt færdig med et maleri, men skal vende tilbage for at opleve nye detaljer og nye fortolkninger. Dette gør værkerne spændende og oplevelsesmæssigt værdifulde.

Der er i landskabsmalerierne en balance mellem ro og bevægelse, mellem lys og mørke. Paletten er bred og farverne klare.

Simon Aaen gengiver stemninger og begivenheder på en glimrende måde, der harmonerer med det moderne kunstneriske udtryk”.

Kasper Schütt Jensen, i JP Århus 25/5 2007

“Simon Aaens kunst lader sig inspirere af naturen, men i stedet for at gengive et specifikt geografisk sted, fanger han den stemning, som naturen påvirker os med. Andre motiver er religiøse malerier, og religiøst kunst, der er inspireret af bibelfortællinger..”